Bileća: Vatrogasci odbranili kuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Vatrogasci odbranili kuće

Izvor: SRNA | Datum:20.07.2015.

Velikim naporima vatrogasaca spriječeno je da požar na području sela Doluše kod Bileće večeras zahvati objekte, potvrdio je Srni starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Bileća: Vatrogasci odbranili kućeOn je naveo da je na području opštine Bileće u večernjim časovima najteža situacija bila u okolini sela Doluše, gdje je vatra došla na 200 metara od kuća.

Radmilović kaže da je vatra od tog sela odbijena, ali da su i dalje na tom području mehanizacija i vatrogasci koji nastoje da požar stave pod kontrolu.

"Sitaucija je veoma teška, jer vjetar dodatno raspiruje vatru", kaže Radmilović i izražava nadu da će do kasnih večernjih časova uspjeti da stabilizuju požarišta.

Drugi požar u području sela Bijeljani prema Berkovićima stavljen je pod kontrolu, dok je aktivan drugi krak u područuju Bijeljanska ljut gdje je zbog nepristupačnog terena veoma otežano gašenje.

Treći požar gori na području Mirilovića i širi se prema nekadašnjem hotelu Vidikovac u pravcu Trebinja.

Radmilović kaže da je taj požar okružen putnim komunikacijama i da ne može izmaći kontroli.

U gašenju požara na području Bileće vatrogascima pomažu mještani ugroženih područja, pripadnici Centra za gazdovanjem kršom i opštinskog štaba Civilne zaštite.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: