Kreativne radionice Waste is Taste biće brendirana tuzlanskom Ditom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kreativne radionice Waste is Taste biće brendirana tuzlanskom Ditom

Izvor: Herceg RTV | Datum:21.07.2015.

Počitelj će i ove godine biti domaćin kreativne radionice Waste is Taste. Ovogodišnja kreativna radionica će biti održana od 22. do 25. jula i okupiće dizajnere i dizajnerke iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Za razliku od prošlih izdanja, kreativna radionica ove godine biće tematska - u znaku papira.

Organizatori radionice KULTART i MLAZ odlučili su ove godine radionicu brendirati tuzlanskom Ditom, u znak podrške ponovnom usponu nekadašnjeg giganta bh. privrede.

„Pokretanje proizvodnog pogona tuzlanske Dite je rezultat snage zajedničke borbe, način na koji bismo trebali svi promišljati kako bi sebi obezbijedili bolju budućnost! Brendiranje naše radionice Ditom je jedan od vidova naše podrške priči kojoj svi pripadamo“, izjavila je osnivačica Waste is Taste-a Jasminka Hadžimehmedović.

Radionica će biti okončana 25. jula u 20.00 h u prostoru MLAZ-a u Počitelju. Modnim performansom kreativne reciklaže u izvođenju udruženja baletnih umjetnika Bellarte premijerno će se predstaviti kreacije stvorene u radionici, a prije samog performansa posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu umjetnice Tanje Ćurić „Totalno umjetničko djelo - pokret, slika, zvuk (sinteza elemenata različitih umjetničkih formi)“.

Organizatori pozivaju sve da donesu svoj ambalažni otpad i sortiraju ga u kante koje je obezbijedio zlatni sponzor Eko život, ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: