Počela obnova planinarskog doma na Ublima (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela obnova planinarskog doma na Ublima (FOTO)

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: PD "VUČJI ZUB" | Datum:22.10.2018.

Obnova planinarskog doma na Ublima počela je juče, potvrdio je Igor Škero, predsjednik planinarskog društva „Vučji zub“.

On kaže da su uklonjeni zidovi koji u novom projektu nisu planirani, a radiće se i izbijanje donjeg nosivog zida.

To je malo veći projekat, moramo staviti nosivu gredu i sve pretvoriti u jednu veliku prostoriju. Ono što sada imamo na Ublima je samo polovina od budućeg planinarskog doma. Objekat na Ublima nije bio funkcionalan, a po novom projektu, koji smo radili godinu dana, nakon završetka radova imaćemo nešto što će biti na ponos ne samo „Vučjem zubu“ već i Trebinju“, objašnjava Škero.

Za prve radove, planinarsko društvo „Vučji zub“ uložiće novac koji je su uštedjeli posljednih godina.

To svakako da nije dovoljno, ali je dosta da započnemo ovu priču. Nadamo se i donacijama. Čovjek iz Viteza, planinar koji nikada nije bio u našem gradu, juče nam je uplatio 200 KM. Očekujemo i podršku gradske uprave i većih preduzeća. Projekat je prilično obiman, mnogo je novca potrebno, ali jednog dana će se, malo po malo, i završiti“, navodi Škero.

On dodaje da će novi dom biti i svojevrsna baza na Ublima, gdje će zainteresovani moći da dobiju sve informacije vezane za planinarske staze i planinu Orjen.

Trenutno na Ublima nema nijedan objekat gdje neko može da svrati u slučaju kiše, da se okrijepi, odmori. Mi ćemo u budućnosti nastojati da napravimo još sadržaja, prije svega za djecu, da ih pokušamo ih vratiti prirodi“, zaključuje Škero.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: