Počelo jesenje uređenje grada: Cvijeće domaćih proizvođača na gradskim trgovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počelo jesenje uređenje grada: Cvijeće domaćih proizvođača na gradskim trgovima

Izvor: radio trebinje | Foto: herceg tv | Datum:23.10.2018.

Na zelenim površinama u Trebinju počela je sadnja jesenjeg cvijeća domaćih proizvođača, a pored centra grada,  cvijeće će se biti posađeno  i u Gradskom parku.

Planiramo da zasadimo oko 11 hiljada sadnica jednogodišnjeg cvijeća  viole, koja je otporna na hladnoću. Cvijeće je nabavljeno od proizvođača iz Trebinja, porodica Prtilo, Milojević i Bulut, od kojih  su i prošle godine nabavljene sezonske sadnice“, kaže Vidosava Kovač, rukovodilac gradskog zelenila u trebinjskom „Komunalnom“ preduzeću.

Ona dodaje da će pod jesenjim cvijećem biti i zelene površine kod semafora na ulazu u grad iz pravca Bileće, gdje nije sađeno proljetno cvijeće,  jer  nije bilo adekvatnih  uslova za navodnjavanje ovih površina u ljetnim mjesecima.

U sadnji cvijeća i ove jeseni učestvuju učenici  Centra srednjih škola, smjer hortikultura, a iz  gradskog budžeta za cvijeće je izdvojeno oko  12 hiljada KM.

Učenice drugog razreda smjera hortikultura Isodora Jeremić i Teodora Mastilović kažu da je mnogo ljepše praksu imati  u cvijetnjaku nego u učinionici.

Navode da je značajno da ono što nauče na nastavi pokažu u praksi, a istovremeno i uljepšaju svoj grad.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: