Saradnja speleospasilaca iz Hrvatske, Crne Gore i Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Saradnja speleospasilaca iz Hrvatske, Crne Gore i Srpske

Izvor: srna | Datum:23.10.2018.

Fočanski i trebinjski speleospasioci, članovi Speleospasilačke službe Republike Srpske, učestvovali su na vježbi speleospasavanja iz jame Bezdan u Konavlima kod Dubrovnika u Hrvatskoj.


Vježbu "Bezdan 2018" proteklog vikenda organizovala je Hrvatska gorska služba spasavanja, Stanica Dubrovnik, a njen cilj bilo je podizanje i održavanje nivoa spremnosti spasilačkih službi iz Hrvatske, kao i uključivanje drugih učesnika u blizini koji mogu doprinijeti akcijama spasavanja iz takvih objekata, rečeno je Srni u Stanici Foča Speleospasilačke službe Republike Srpske. 

Osam spasilačkih timova, sa oko 60 članova, iz Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske uvježbavalo je izvlačenje povrijeđenog lica, različitim tehnikama, iz jame Bezdan, sa dubine od 120 metara. 

Vježba je pokazala veoma dobru uvježbanost spasilaca, ali i odličnu saradnju spasilačkih službi sa tromeđe, tako da u vanrednim prilikama uvijek mogu računati da će jedni drugima priteći u pomoć. 
Na vježbi su učestvovale stanice Hrvatske gorske službe spasavanja iz Dubrovnika i Orebića, Planinarski klub "Subra" iz Herceg Novog u Crnoj Gori, te speleološka društva "Zelena brda" iz Trebinja i "Ursus speleus" iz Foče, koja su stanice Speleospasilačke službe Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: