Obilježeno 26 godina od pogibije borca Duška Pujića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježeno 26 godina od pogibije borca Duška Pujića

Izvor: srna | Datum:24.10.2018.

Na platou ispred prostorija trebinjske mjesne zajednice Pridvorci danas je služen parastos za Duška Pujića, borca Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske koji je poginuo 1992. godine.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić rekao je da se svakog 24. oktobra saborci okupe da odaju počast velikom borcu.

"Duško Pujić poginuo je na položaju Drijen, kada je pala Vlaštica, a nakon što je dovezao osam ranjenika u trebinjsku bolnicu. Geler od granate, koju je ispalila hrvatska vojska, pogodio ga je direktno u srce", naveo je Mišeljić.

On je dodao da je hrvatska vojska tada duboku ušla u teritoriju tadašnje opštine Trebinje.

Duškov saborac, Srbo Škero, rekao je da je Pujić, prije svega, bio veliki čovjek, a onda i borac.

"To je borac koji se razumio u sve, on je znao da rukuje i tenkom i bestrzajnim topovima. Zato je za sve nas jako težak momenat bio kada smo izgubili Duška", rekao je Škero.

Nikola Pujić, sin poginulog Duška, zahvalio je svima koji ne daju da ode u zaborav žrtva njegovog oca, ali i ostalih heroja koji su položili svoj život na braniku Republike Srpske.

"Ja sam veoma ponosan što sam imao takvog oca", rekao je Pujić.

Cvijeće na spomen-bistu položili su predstavnici lokalne samouprave, mjesne zajednice i Boračke organizacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: