Dragana Miskin: I statisti su povjerovali da sam Monika Beluči! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dragana Miskin: I statisti su povjerovali da sam Monika Beluči!

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Privatna arhiva | Datum:23.07.2015.

Mlada Bilećanka Dragana Miskin u filmu Emira Kusturice ”Na mliječnom putu” dublira slavnu Moniku Beluči.

dragana

 

U razgovoru za Slobodnu Hercegovinu Dragana Miskim otkriva kako je između 3.000 prijavljenih kandidata izbor pao baš na nju. Otkriva i neke detalje sa snimanja ovog filma, ali priča i o kulturnom životu Bileće ističući zasluge Miodraga Ljuma Hrnjeza, koga naziva „svojim drugem ocem”.

– Prije tri godine sam otišla na kasting za film „Na mliječnom putu” gdje je bilo prijavljenih više od 3000 kandidata koji su se prijavili za statiranje . Ja sam izabrana u prvih 50 i prve scene smo snimali prije tri godine pod Platanima, prisjeća se Dragana i nastavlja:

– Tada sam upoznala divnu ekipu Emira Kusturice i mog, sada, prijatelja Slobodana Dedeića, asistenta i režisera koji se prije godinu dana predložio nastavak saradnje, tako da ću ove godine raditi poslednja 4 mjeseca snimanja. U filmu statiram i dubliram. Imam jednu scenu kupanja u kupatilu i prolazim kroz hodnik brišući kosu, to je možda jedina zapažena slika.

dragana 5Dragana Miskin: Ništa nije bio teško kad znam da dubliram najlepšu ženu na svijetu

U nekim scenama dubliraš slavnu Moniku Beluči. Da li si prije ovog filma dobila komplimente da ličiš, po mnogima, na najljepšu ženu svijeta?
-Kada sam prvi dan došla na snimanje, 3. juna, statisti koji su već snimali prije sa Monikom su me pitali da se slikaju sa mnom. Ja tada, zaista, nisam shvatala zbog čega to, a onda sam ih pitala: “Zašto sa mnom pored Monike i Slobode?” A oni su odgovarali: “Zar ti nisi Monika?!” Samo sam se nasmijala. Kasnije smo imali scenu gdje ulazi Monika i sjeda blizu mene. To je bio moj prvi susret sa Monikom Beluči, susret koji nikad neću zaboraviti. Onda su mnogi počeli da komentarišu koliko ličimo. Bila sam oduševljena. Taj osjećaj je neopisiv, biti upoređen sa najljepšom ženom na svijetu. U nekim scenama poslije toga sam je dublirala. Uradila bih šta god su tražili i ništa mi nije bio problem znajući koga dubliram. Ta uloga nije uticala da se promijenim, ali je uticala da budem srećna i da vjerujem u svoj talenat i još više zavolim glumu.

Kakva su tvoja iskustva sa snimanja ovog filma?
– Rad na filmu je mnogo naporan, radimo nekad više od 12 sati dnevno. Ali za mene je ovo bilo toliko pozitivno iskustvo. Živjela sam od snimanja do snimanja i dok su mnogi statisti spominjali umor, govorila sam u sebi „Hvala ti Bože za ovu privilegiju što sam ovdje!” Sa ushićenjem čekam svaki Slobodanov poziv. Emir Kusturica je veoma zahtijevan, vodi računa o najmanjim detaljima. S druge strane veoma je pristupačan, pomaže nam i objašnjava kako i šta treba da uradimo. Monika fascinira svojom prirodnošću, osim ljepote, ima sve ljudske kvalitete. Družila se sa svima nama i niko ne bi ni pomislio da je to velika svjetska zvijezda. Možda je upravo prirodnost čini zvijezdom.

dragana 6U pauzi snimanja sa Slobodom Mićalović

Bileća je svijetu filma podarila poznate oskarovce. I sam Kusturica ima porijeklo iz Bileće. Smatraš li da Bilećani imaju neki poseban dar?
-Bilećani imaju dar koga nisu ni svjesni. Ne bore se mnogo da izbruse svoj dar od Boga, ni da ga otkriju čak. Mislim da mi Hercegovci jesmo posebni. Naša zemlja „kamenom diše i nebom zbori” morala je izroditi velike talente.

dragana 9Dragana Miskin u monodrami Životoslov Desanke Maksimović

Kad si i na koji način počela da se baviš glumom?
– Da nije ZK „Osvit”, ili tačnije mog drugog oca Miodraga Hrnjeza Ljuma, nikad ne bi ni počela da glumim. On je otkrio moj talenat i kad sam odustajala i uvijek je bio tu da me pogura i usmjeri na pravi put. Prije šest godina prvi put sam izašla na scenu u u predstavi „Brakčarenje”., potom u predstavi „Sumnjivo lice” imam ulogu Marice. Ipak, najponosnija sam na monodramu „Oporuka”. U startu sam mislila ulogu Desanke Maksimović neću moći da iznesem, ali Ljumo je vjerovao u mene . Monodrama je premijerno izvedena prošlog avgusta u Bileći, a potom smo obišli Berkoviće, Gacko, Trebinje, Nikšić…

dragana 10
Kakav je pozorišni život u Bileći?
– Naše predstave su posjećene. Lično više volim kada se ljudi sretnu u pozorištu, nego u gradu, na ulici, u kafićima. Nadam se da će taj trend u budućnosti ovladati Bilećom.

Ko je tvoj uzor u glumi?
– Milena Dravić. Sa njom sam imala priliku da se upoznam i da još više upotpunim svoje oduševljenje sa njenim dugogodišnjim iskustvom.

dragana 11

Osim glume, snalaziš se u plesnim vodama.
– Kada sam imala 14 godina završila sam plesnu školu. Učestovala sam u velikom uspjehu te škole koja je 2007. godine postala prvak Balkana u modernom plesu. Na žalost, ta se škola počela gasiti. I onda sam ja sa svojih 16 godina sam otvorila grupu „Dirty dance”. Grupa je imala oko 70 članova, i trajala je dvije godine, aali zbog obaveza a fakultetu morala sam da ostavim sve to, Danas Bileća nema plesnu školu, što mi tepko pada i nije isključeno da se jednog dana opet aktiviram.

Šta bi poručila čitaocima Slobodne Hercegovine?
-Na kakve god prepreke nailazili, nikad ne odustajte i vjerujte u sebe. Recept uspjeha je jednostavan: samopouzdanje, vjera, nada i ljubav.


Jelena Radmilović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: