Započelo treće izdanje radionice Waste is Taste | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Započelo treće izdanje radionice Waste is Taste

Izvor: Herceg RTV | Foto: Jasminka Hadžimehmedović / Gina Marinelli Landor | Datum:23.07.2015.

Jutros je u umjetničkoj oazi koju predstavlja Počitelj započelo treće izdanje kreativne radionice Waste is Taste. Ovogodišnja kreativna radionica je u znaku papira i brendirana tuzlanskom Ditom, u znak podrške ponovnom usponu nekadašnjeg giganta bh. privrede.

Učesnice ovogodišnje radionice su Dalila Manso (Sarajevo), Nevena Nikolić (Sarajevo), Ivana Lazarević (Beograd), Ema Bogdanović (Beograd) te sa Tekstilnog odsjeka Tehničkog fakulteta u Bihaću Amra Alibabić (Bihać) i Amra Sefić (Velika Kladuša).

Radionica će biti okončana 25. jula u 20.00 časova u prostoru MLAZ-a u Počitelju. Modnim performansom kreativne reciklaže u izvođenju Udruženja umjetnika Bellarte premijerno će se predstaviti kreacije stvorene u radionici, a prije samog performansa posjetioci će imati priliku pogledati izložbu umjetnice Tanje Ćurić „Totalno umjetničko djelo - pokret, slika, zvuk (sinteza elemenata različitih umjetničkih formi)“.

Organizatori pozivaju sve da donesu svoj ambalažni otpad i sortiraju ga u kante koje je obezbijedio zlatni sponzor Eko život, ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: