Narandžasti meteoalarm za Trebinje zbog najavljenog olujnog vjetra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Narandžasti meteoalarm za Trebinje zbog najavljenog olujnog vjetra

Izvor: Srna | Datum:29.10.2018.

Meteoalarm je za područje BiH izdao upozorenje zbog prognoziranih udara vjetra.

Crveni meteoalarm označava upozorenje za vrlo opasno vrijeme i opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i da budu opase po život ljudi.

Narandžasti meteoalarm na snazi je za područje Banjaluke, Bihaća, Mostara i Trebinja. Za područje Banjaluke i Bihaća upozorenje je na snazi zbog najavljenih udara vjetra, a očekuje se da prosječna brzina vjetra južnog smjera bude između 30 i 45 km/h, a maksimalni udari juga od 60 do 70 km/h. Za područje Mostara i Trebinja uz jak vjetar prognoziraju se i obilnije padavine.

Preostali dio BiH, odnosno područja Foče, Prijedora, Tuzle i Višegrada označeni su žutom bojom jer se i tamo očekuju udari vjetra, ali manjeg intenziteta nego u ostalim područjima BiH, i to maksimalni udari juga od 40 do 60 km/h.
U RS i BiH preovladavaće promjenjljivo oblačno vrijeme povremeno sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu, te jakim na momente olujnim vjetrom, najavljuju meteorolozi.

Ujutro promjenjljivo oblačno sa kišom u Hercegovini, na jugozapadu i ponegđe u centralnim pređelima.

Tokom dana ostaje promjenjljivo oblačno uz sunčane intervale, a oblačnije u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu uz kišu mjestimično.

Prema večeri nakratko prestanak padavina uz promjenljivu oblačnost. U noći će novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i obilnije padavine (50 do 70 l/m²) u Hercegovini i jugozapadnim krajevima.

Vjetar umjeren i jak, popodne i u noći sa olujnim udarima, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14°C do 18 °C, na sjeveru i sjeveroistoku do 25°C.

U Banjaluci ujutro i prijepodne promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i vjetrovito. Kratkotrajno oko sredine dana može pasti i malo kiše. Tokom popodneva uz umjerenu oblačnost pretežno sunčano. Kasnije u noći naoblačenje sa kišom do narednog jutra. Vjetar umjeren do jak, južnih smjerova, poslijepodne i prema večeri na momente olujni. Najviša dnevna temperatura vazduha do 24°C.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: