RUCZ RS: OPREZ! Moguća mjestimična obilna kiša i olujni jugo! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RUCZ RS: OPREZ! Moguća mjestimična obilna kiša i olujni jugo!

Izvor: Herceg TV | Datum:29.10.2018.

Prema prognozi RHMZ Republike Srpske, Hercegovinu i jugozapadne krajeve Republike Srpske zahvatiće mjestimične obilnije kiše tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka.

Pored obilnih padavina, u narednim danima duvaće umjeren i jak južni vjetar sa udarima preko 17 m/sek, a povremeno u jugozapadnim i zapadnim krajevima očekuju se udari preko 25 m/sek, ponegdje i orkanske jačine preko 30 m/sek. Ovako jak vjetar može izazvati štetu na pojedinim objektima, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite RS.

"Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske apeluje na građane da pažljivo planiraju boravak na otvorenom prostoru. Građane, javne i privredne institucije podsjećamo da obezbijede svoju imovinu od nadolazećeg mogućeg rizika, a društvene subjekte koji se bave zaštitom i spasavanjem da povećaju spremnost", navodi se u saopštenju RUCZ RS.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i izvršava svoje zadatke.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: