Odložena deložacija porodice Đurković: Izvršiocima zaključali vrata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Odložena deložacija porodice Đurković: Izvršiocima zaključali vrata

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:24.07.2015.

IMG_6316Porodica Gordane Đurković danas nije deložirana iz svog stana u centru Trebinja, a po rješenju izdatom na osnovu presude Osnovnog suda u Trebinju, po kojoj je stan u kojem njena porodica živi pune 63 godine, a pritom je i uredno otkupljen, vlasništvo Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.
Sudski izvršilac Osnovnog suda i pravni zastupnik advokatske kancelarije koja u ovom sporu zastupa Eparhiju nisu mogli ući u sporni stan, jedino sačiniti zapisnik, jer Đurkovići nisu htjeli da postupe po zaključku o izvršenju da im predaju stan u posjed.
Kako je navedeno u zapisniku, prilikom naredne deložacije sudski izvršilac Srđan Milišić zatražio je prisustvo policije.
Deložacija Đurkovića po zahtjevu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske je, tvrdi Gordana Đurković, nezakonita je iz razloga što su na odluku o izvršenju uložili žalbu Okružnom sudu prije pet godina, koji još uvijek po njoj nije postupao.
Posjedujem dokumentaciju da je moj otac vlasnik stana, koju ću da priložim Osnovnom sudu, nakon čega oni opet moraju da pokrenu postupak, a ja ponovo imam pravo da uložim žalbu i tako u nedogled.“, kaže Đurkovićeva.
Ona tvrdi da je stan eparhiji dodijeljen na osnovu nezakonite odluke posljeratnog rukovodstva tada Opštine Trebinje, kojom se Srpskoj pravoslavnoj crkvi vraća, putem instituta poklona, sva nepokretna imovina na području opštine Trebinje oduzeta u postupku nacionalizacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: