Zamijeniti oružne listove do 31. decembra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zamijeniti oružne listove do 31. decembra

Izvor: RTRS | Datum:30.10.2018.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je vlasnike oružja za ličnu bezbjednost koji nisu podnijeli zahtjev za zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok, da to učine do 31. decembra.


"Na taj način vlasnici oružja izvršiće svoju zakonsku obavezu i izbjeći sankcije za prekršaje ili krivična djela predviđena za nezakonito posjedovanje oružja i municije", navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju vlasnike oružja da je, uz zahtjev za zamjenu, odnosno, ponovno izdavanje oružnog lista, potrebno priložiti uvjerenja o nekažnjavanju, o nevođenju krivičnog postupka pred sudovima u Srpskoj i BiH i dokaz o uplati takse od 50 KM u ovu svrhu.

Zakonom o oružju i municiji predviđena je novčana kazna od 800 do 1.200 KM za posjedovanje oružja kojem je istekao rok važenja oružnog lista, dodaje se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: