Osnivačka skupština Udruženja Ljubinjaca u Srbiji 20. novembra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osnivačka skupština Udruženja Ljubinjaca u Srbiji 20. novembra

Izvor: SLOBODNA HERCEGOVINA | Datum:31.10.2018.

Dan uoči praznika Svetog Luke u Beogradu održan je sastanak inicijativnog odbora za obnovu zavičajnog udruženja Ljubinjaca u Srbiji.

Na sastanku je odlučeno da se 20. novembra 2018. godine sa početkom od 19 časova u amfiteatru Geografskog fakulteta u Beogradu (Vojvođanska 1) održi osnivačka skupština Udruženja Ljubinjaca koje bi na taj način nastavilo rad koji je zaustavljen krajem prošlom vijeka.

Danas je više Ljubinjaca u Beogradu i Srbiji, nego u samom Ljubinju. Ovo će biti prilika da se saberemo, prebrojimo i pokušamo da učinimo nešto korisno za naš zavičaj – rekao je prof dr Milovan Pecelj, koji, iako rođen u Gajdobri, nikad nije zaboravio svoje korijene.

Pecelj je dodao da je Ljubinje darovalo Srbiji veliki broj ljudi koji su se dokazali u raznim sferama života. Držeći se one Andrićevske „da svi dugujemo zavičaju“ Pecelj očekuje da će se osnivačkoj skupštini Udruženja Ljubinjaca odazvati većina koja danas živi u Beogradu i okolini.

Naša je obaveza da se potrudimo da se glas Ljubinja čuje što dalje i da svojim djelovanjem ukažemo na važnost opstanka Ljubinja koji je danas najisturenija kapija istočne Hercegovine – rekao je Pecelj i apelovao na sve Ljubinjce da se odazovu u što većem broju na osnivačkoj skupštini.

Domaćin sastanka bio je ugledni biznismen Milan Pešut. Prisutan je bio i jedan od najvećih srpskih pjesnika akademik Gojko Đogo, kao i urednik portala Slobodna Hercegovina Trifko Ćorović.

Apelujemo na sve Ljubinjce da se u što većem broju odazovu na osnivačku skupštinu Udruženja.

Odgovori na sva pitanja i informacije mogu se dobiti i putem mejla [email protected]


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: