Srpski domaćini za privredni preporod Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srpski domaćini za privredni preporod Hercegovine

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:23.07.2015.

Društvo srpskih domaćina – Odbor za Hercegovinu uputiće u narednom periodu incijativu prema lokalnim zajednicama u Hercegovini i time dati svoj doprinos u otklanjanju problema koji uslovljavaju ili ograničavaju stvaranje povoljnijeg ambijenta za privređivanje i efikasnije poslovanje.

IMG_6244Kako je zaključeno na današnjoj sjednici izvršnog odbora ovog društva, koja je održana na Mosku, Odbor za Hercegovinu će okupiti stručne ljude, koji će u svim istočnohercegovačkim opštinama napraviti platforme razvoja lokalnih zajednica.

Hercegovački domaćini moraju biti snažan inicijator privrednog razvoja, a uz podršku lokalne uprave krenuti u oživljavanje ovih prostora. Kada napravimo presjek stanja privrede istočne Hercegovine, onda nam predstoji pravljenje jednog stručnog elaborata, kako unaprijediti opšti privredni ambijent.“ rekao je za portal Radio Trebinje Milenko Kukurić, predsjednik Društva srpskih domaćina – Odbor za Hercegovinu.

Već smo formirali radnu grupu koja je izradila plan razvoja trebinjske privrede, gdje smo dali prikaz stanja u nekim privrednim granama. U izradi elaborata, sa davanjem savjeta i sugestija pomoglo nam je petnaestak uspješnih privrednika, pretežno iz Trebinja“.

Kukurić ističe da postoji insteresovnje Hercegovaca koji žive u Evropi i svijetu za ulaganjem u ovo područje. Međutim, kaže on, postoje izvjesne administrativne barijere, koje želimo da uklonimo ili bar ublažimo. „Takođe, naš cilj je poboljšanje privredne saradnje sa Dubrovnikom, kroz razne međunarodne projekte“, rekao je Kukurić.

IMG_6254Milenko Kukurić


Na današnjem sastanku dogovoreno je otvarnje kancelarije društva, najvjerovatnije u Trebinju, te promovisano idejno rješenje za grb hercegovačkih domaćina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: