MUP RS: Svaki četvrti vozač ne koristi bezbjednosni pojas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

MUP RS: Svaki četvrti vozač ne koristi bezbjednosni pojas

Izvor: Hercegovina promo | Datum:06.11.2018.

Policijski službenici MUP-a RS, u okviru republičke akcije „Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefoni“, koja je realizovana u prethodnom periodu, evidentirali su 15.207 prekršaja, od kojih je 9.500 ili 62,5 odsto po akcentu akcije.

Naime, zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa u motornom vozilu, policijski službenici su sankcionisali 6.192 učesnika u saobraćaju, a zbog neposjedovanja i nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, odnosno posebnog podmetača, sankcionisan je 2.361 učesnik. Zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona u motornom vozilu za vrijeme vožnje sankcionisano je 895 učesnika u saobraćaju.

– Takođe, u akciji su sankcionisana i 52 vozača zbog prevoženja djece mlađe od 12 godina na prednjem sjedištu vozila.

Poređenjem broja evidentiranih prekršaja zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu i ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, može se zaključiti da svaki četvrti učesnik u saobraćaju nije koristio bezbjednosni pojas. Takođe, analizirajući navedene podatke, evidentno je da se u svakom desetom motornom vozilu ne koristi sigurnosna sjedalica za djecu, odnosno posebni podmetač, te da svaki deseti vozač nepropisno koristi mobilni telefon prilikom upravljanja motornim vozilom – navodi se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: