Radoš Bajić: Nevesinje je epicentar patriotizma i čestitosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radoš Bajić: Nevesinje je epicentar patriotizma i čestitosti

Izvor: radio nevesinje | Datum:09.11.2018.

Specijalni gost ovogodišnjih Mitrovdanskih svečanosti u Nevesinju bio je Radoš Bajić, svestrani umjetnik, glumac, scenarista i reditelj, čovjek koji veliku energiju ulaže u očuvanje tradicionalnih, kulturnih i istorijskih vrijednosti srpskog naroda. Slavni glumac je u slobodarskoj istoriji Nevesinja našao inspiraciju za besjedu i umjetnički program tokom Mitrovdanske akademije.

U intervjuu za Radio Nevesinje Bajić je rekao da je fasciniran Nevesinjem u kojem je prepoznao epicentar patriotizma i čestitosti.

− Ljudi se ovdje vijekovima bore da ostanu na ognjištima predaka, ali ih sudbina često tjera da se bore za to svoje pravo na život − kaže Bajić i dodaje da je zadivljen sa kojim pijetetom se obilježava sjećanje na slavne dane.

Bajić kaže da je i otvaranje Doma kulture „Nebojša Glogovac“ bio razlog zbog koga je odložio sve obaveze i došao u Nevesinje.

− Kada sam se uvjerio iz kakve sredine i ambijenta porijeklo vodi veličanstveni i neponovljivi Nebojša Glogovac jasno mi je zbog čega je bio i ostao toliko veliki - istakao je Bajić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: