Nevesinje: Ruski veterani i Boračka organizacija potpisali povelju o bratimljenju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Ruski veterani i Boračka organizacija potpisali povelju o bratimljenju

Izvor: radio nevesinje | Datum:09.11.2018.

Tokom mitrovdanskih svečanosti u Nevesinju Boračka organizacija Republike Srpske uspostavila je prijateljske i slobodarske veze sa Fondom sadejstva strateške bezbjednosti Rusije. Povelju o bratimljenju potisali su predsjednik BORS-a Milomir Savčić i major pomorske avijacije Rusije Vladimir Mihailovič Čeržinski.

Ruska delegacija je tom prilikom uručila i medalje ove veteranske organizacije izaslaniku predsjednika RS Siniši Karanu, generalu Savčiću i predsjedniku Opštinske boračke organizacije Siniši Šipovcu.

Čeržinski je naglasio da su došli u Nevesinje da obilježe godišnjicu slavnih bitaka, ali i da prenesu pozdrave ruskog naroda.

- Prijatno je biti u krugu časnih boraca koji su izvojevali velike pobjede - rekao je Čeržinski.

Zahvaljujući se na posjeti i uručenim medaljama, predsjednik BORS-a Milomir Savčić naglasio je da se rusko-srpsko prijateljstvo kuje vijekovima.

- Srbi su od pamtivjeka zagledani u Rusiju i smatramo je garantom slobode, ne samo našeg naroda nego i Evrope i svijeta u cjelini - istakao je Savčić.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac bio je počastvovan uručenim odlikovanjem.

- Posjete ruskih prijatelja imaju posebnu težinu na Mitrovdan i ovo odlikovanje doživljavam kao priznanje svim borcima za odbranu Nevesinja - istakao je Šipovac.

Ruska delegacija je juče položila vijenac na Spomenik slobode i potom učestvovala u mitrovdanskim svečanostima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: