Predsjednik i premijerka Srpske na velikoj vježbi Vojske Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predsjednik i premijerka Srpske na velikoj vježbi Vojske Srbije

Izvor: RTRS | Datum:09.11.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović prisustvovaće sutra združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" na poligonu Pešter, povodom obilježavanja stogodišnjice pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i vazduhoplova.

Vježba će biti održana istovremeno na deset lokacija u Srbiji, na kojima će se uz sadejstvo sa vazdušnim snagama, izvoditi planske, vježbovne i borbene aktivnosti uz učešće 100 tenkova, 100 borbenih vozila, 100 artiljerijskih i zemaljskih i protivvazduhoplovnih raketnih sistema.

Iz Ministarstva odbrane Srbije najavljeno je da će se vježba održati na vojnim kompleksima Pasuljanske livade, Međa, Orešac, Borovac, privremenim poligonima "Pešter" i "Titel", kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće najprije prikazu na Pasuljanskim livadama, a zatim i izvođenju vježbe na Privremenom poligonu "Pešter".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: