Bilećki osnovci u akciji 'Reciklaža nije gnjavaža' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki osnovci u akciji 'Reciklaža nije gnjavaža' (FOTO)

Izvor: radio bileća | Datum:10.11.2018.

Od jedne ideje o sakupljanju čepova, a  u želji da se prenese snažna poruka koliko nam je naša planeta važna, i jednog projekta kojim se učenici motivišu i uče drugarstvu i zajedničkom radu, do jedne velike akcije u kojoj su stanovnici Bileće složno uključeni, nije prošla ni jedna kalendarska godina. 


20. aprila 2018. učenici OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće krenuli su u akciju sakupljanja reciklažnog materijala. I od tada, preduzeće „Duga“ Biograci četiri puta odvozila je papir i PET ambalažu.


Učenici V2, VI2, VII1 i VII2 odjeljenja prikupljanjem i prodajom reciklažnog materijala sakupljaju novac za ekskurziju. 


Kako učenici kažu, novac je u ovoj priči u drugom planu, jer osjećaj da su dio neke velike akcije i zajedničkog rada u njima budi posebna osjećanja.
Srećna sam kada zajedno sakupljamo materijal za reciklažu. Podržavaju nas i roditelji, rođaci i komšije, i mi smo im zbog toga zahvalni. Posebno nas motiviše druženje i to što shvatamo da tako čistimo našu okolinu i prirodu“, kaže učenica VII2 Vanja Radovanović.


Inicijator ove akcije razredni starješina VII2 odjeljenja Mirjana Albijanić rekla je da je i više nego zadovoljna projektom, jer svakodnevno dobijaju podršku od privatnih preduzeća i firmi koje odvajajući otpad podržavaju akciju.
Iskreno se zahvaljujemo onima koji nas podržavaju, ali moram naglasiti da posebnu zahvalnost dugujemo Auto salonu „Šestovac“. Pored toga što za nas odvajaju otpadni materijal, oni nam dobrovoljno dovoze i prikupljeni otpad za reciklažu od drugih firmi“, rekla je Mirjana Albijanić.


Albijanić je istakla da u najavi imaju saradnju sa opštinom, te da se nada da će uspostavljanjem te saradnje ova akcija biti podignuta na još veći nivo. 


Svi zainteresovani mogu se priključiti ovoj velikoj i prije svega korisnoj ekološkoj akciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: