Ratni veterani Nevesinja razgovarali sa vladikom Grigorijem | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ratni veterani Nevesinja razgovarali sa vladikom Grigorijem

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.07.2015.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije razgovarao je juče sa ratnim veteranima iz Nevesinja. Javnu tribinu koja je održana u porti Sabornog hrama iniciralo je Udruženje koje okuplja ovu populaciju.

 

Predsjednik Izvršnog odbora Ratnih veterana Nevesinja Branko Zečević rekao je da demobilisani borci danas žive veoma teško, zaboravljeni od svih.

-Mi tražimo da nam se vrati naše dostojanstvo, a to se može postići jedino pravednijom raspodjelom postojećih sredstava ljudima koji su se istinski borili za Republiku Srpsku, kroz zapošljavanje, samozapošljavanje i novu kategorizaciju - istakao je Zečević.

On je dodao da veterani od političara i predstavnika vlasti traže više solidarnosti i sluha za ovu kategoriju stanovništva.

Potpredsjednik Ratnih veterana RS Dragan Savić, koji je takođe prisustvovao sastanku, rekao je da ratni veterani zaslužuju bolji status u društvu, a jedan od načina  da to postignu je izmjena Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

Vladika Grigorije je rekao da se slaže sa zahtjevima veterana poručivši im da se, prije svega, trebaju boriti  za svoje dostojanstvo, što je posebno važno zbog generacija koje su rođene nakon rata.

- Dostojanstvo Republike Srpske mjeri se i njenim odnosom prema ratnim veteranima - istakao je vladika Grigorije.

Vladika je savjetovao veteranima da  dobro formulišu svoje zahtjeve i odaberu prave ljude koji će znati da to izraze. Preporučio im je da osmisle neke male projekte na lokalnom nivou i da konkretnim primjerima pokažu da mogu da promjene svoju stvarnost.

 - Borićemo se praktičnim stvarima, korak po korak, jer Crkva je spremna da vas podrži i da vam pomogne, ali i da vi pomognete jedni drugima- poručio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: