Vučurević i Prtilo na obilježavanju 139 godina od jedne od najslavnijih pobjeda nad Turcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučurević i Prtilo na obilježavanju 139 godina od jedne od najslavnijih pobjeda nad Turcima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.07.2015.

Vijenac na spomenik junacima poginulim na Vučjem dolu položile su delegacije Opštine Nikšić, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i počasna garda Vojske Crne Gore

32c4358709a4ffa535311dbaebc66129
NIKŠIĆ | Ovo podneblje uvijek je bilo poprište krvavih bitaka i oduvijek se gorštak iz ovih krajeva borio za goli život i slobodu. Istorija je ostavila tolike datume i pojedince za sjećanje, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović danas na Vučjem dolu, povodom 139 godina od jedne od najslavnijih pobjeda Crnogoraca i Hercegovaca nad Turcima.
Upravo su bitka na Vučjem dolu, kada je poginulo 70 crnogorskih i hercegovačkih junaka, i čuveni barjak iz pomenute bitke, prema riječima Grbovića simboli slobode ljubavi prema svojoj zemlji i njenom trajanju.
Vijenac na spomenik junacima poginulim na Vučjem dolu položile su delegacije Opštine Nikšić, SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, načelnik Opštine Trebinje Slavko Vučurević i počasna garda Vojske Crne Gore. Izveden je i kulturno umjetnički program u kome su učestvovali guslar Milan Vujović, operska pjevačica Bojana Marković, dječji folklorni ansambl KUD-a Zahumlje i glumac Miro Nikolić koji je kazivao poslanicu Sv.Petra Cetinjskog uoči bitke na Martinićima 1796.godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: