CJB Trebinje: Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

CJB Trebinje: Saopštenje za javnost

Izvor: Herceg TV | Foto: Ilustracija | Datum:30.07.2015.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, stupio je na na snagu juce, 29.07.2015. godine.


Propisuje da su u postupku prijavljivanja prebivališta i adrese stanovanja, državaljani dužni da prilože dokaz da imaju valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju.

Zakonom je predvideno da su gradani u postupku prijave prebivališta dužni da daju tacne i istinite podatke. Kao valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju, smatra se:

1. dokaz o vlasništu ili suvlasništvu stana ili posjedu stana, kuce ili drugog objekta za stanovanje,

2. ovjeren ugovor o zakupu ili ovjeren ugovor o podstanarskom odnosu uz ovjeren dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu ili posjedu stanodavca,

3. potvrda da se pred nadležnim organom vodi spor o vlasništvu, odnosno da je pokrenuta legalizacija ili uknjižavanje objekta, stana ili kuce na adresi na kojoj se prijavljuje prebivalište,

4. kao valjan dokaz smatrace se i ovjerena izjava stanodavca da daje pristanak da odredeno lice bude prijavljeno na njegovoj adresi,

5. bracni ili vanbracni partner ili srodnici, moci ce da prijave prebivalište na adresi, samo uz prilaganje dokaza o bracnom ili vanbracnom stanju.

Gradani su dužni da prijave prebivalište u roku od 15 dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuju prebivalište.

Za sve dodatane informacije gradani se mogu informisati na lokacijama za izdavanje licnih dokumenata na nivou Centra javne bezbjednosti Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: