Ambasador Italije u posjeti gradskoj upravi Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ambasador Italije u posjeti gradskoj upravi Trebinje

Izvor: grad trebinje | Datum:24.11.2018.

Ambasador Italije u BiH Nikola Minasi danas je posjetio Grad Trebinje i razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima.

Osnovna tema razgovora bila je buduća saradnja u razvoju obrazovanja, privrede i turizma.
Imajući u vidu da se u Trebinju osjeća miris Mediterana saradnja između ovaga dijela Hercegovine i određenih oblasti u Italiji bila bi poželjna i lako ostvarljiva.

Jedna od sfera koja je interesanta za saradnju svakako je turizam, a od današnjeg sastanka očekuje se da urodi jednom posjetom privrednika iz Italije, koji će pokušati da ponude svoje određene usluge, kako bi se saradnja ostvarila i na privrednom planu.

Ambasador Italije u BiH nj.e. Nikola Minasi se zahvalio zamjeniku načelniku Trebinja na prijemu i izrazio nadu da će u budućnosti imati priliku da bolje upozna ovaj grad po pitanju mogućnosti povezivanja i investiranja.

Povodom “Sedmice italijanske kuhinje” organizovani su brojni događaji po cijeloj BiH – u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Tuzli , Zenici, ali i u Trebinju.

Kulinarski događaj u Trebinju oranizovali su „SLOW FOOD“ Trebinje i Grad Trebinje, a sedmica italijanske kuhinje realizovana je u saradnji sa Centrom srednjih škola iz Trebinja i Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Ljubinja, koji su izveli predstavu „Amići“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: