'Dan otvorenih vrata' u bilećkoj kasarni | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Dan otvorenih vrata' u bilećkoj kasarni

Izvor: Radio Bileća | Datum:29.11.2018.

Povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH juče je u kasarni „Bilećki borci“ održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Kasarnu su posjetili učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ kojima su predstavnici Oružanih snaga održali promociju vojnog poziva i afirmacije OS BiH.

Učenicima srednje škole kroz prikazanu prezentaciju predstavljene su prednosti vojnog poziva u OS BiH, ali i obaveze i izazovi kroz koje se prolazi u toku obuke, kao i kroz lično usavršavanje za pozive vojnika, podoficira i oficira OS BiH.

Mladi vojnici, podoficiri i oficiri koji su uspješno završili obuku sa učenicima su podijelili i lična iskustva stečena u toku školovanja i pripremanja za vojni poziv. 
U okviru „Dana otvorenih vrata“ učenici su se upoznali sa naoružanjem i opremom kojim jedinica raspolaže, ali i sa izgledom eksplozivnih sredstva sa kojima mogu doći u kontakt. 

Učesnicima se obratio komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Ivezić koji im se zahvalio na posjeti, te istakao zanačaj obilježavanja dana OS BiH kroz nastavak održavanja dobrih odnosa sa civilnim strukturama na području Hercegovine, a posebno mladim generacijama koje će da u budućnosti nastave slavnu tradiciju kasarne „Bilećki borci“ Bileća.

Učenici su posjetili i kabinete topografije i vatrene obuke, kao i crkvu „Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca“ u krugu kasarne, gdje im je, nakon molitve, bataljonski sveštenik Aleksandar Šmanja objasnio mjesto i ulogu vojnog sveštenstva u Oružanim Snagama BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: