Bileća dobija novo igralište za djecu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća dobija novo igralište za djecu

Izvor: Radio Bileća | Datum:06.12.2018.

Nakon što su uspješno realizovali projekat izgradnje višenamjenskog sportskog igrališta u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i završili radove na izgradnji teretane na otvorenom u saradnji sa fondacijom „Mozaik“, članovi Omladinske organizacije „Jezerine“ krenuli su u realizaciju novog projekta, izgradnje igrališta za djecu.

Igralište, koje će najviše obradovati najmlađe stanovnike Jezerina i Bileće sastojaće se od drvenih kućica, mostova, ljuljaški, tobogana i klackalica. 
Članovi Omladinske organizacije Jezerine kažu da su dobili priliku da konkurišu za dodatna sredstva kod Međunarodne organizacije za migracije i odlučili da ta sredstva iskoriste za izgradnju igrališta za djecu. 


Izgradnjom dječijeg igrališta upotpunićemo kompletan objekat koji će biti na raspolaganju djeci svih uzrasta. Ovo igralište, zajedno sa svim do sada izgrađenim objektima na ovoj lokaciji biće jedno od najljepših mjesta za odmor, zabavu i rekreaciju“, ističu u Omladinskoj organizaciji „Jezerine“. 
Pored sredstava koja im je odobrila Međunarodna organizacija za migracije za uspješnu realizaciju ovog projekta potrebna im je i dodatna finansijska podrška. 

Ono što se podrazumjeva, jeste doprinos lokalne zajednice, koju je u velikoj mjeri obezbjedila naša omladinska organizacija. Nadamo se da ćemo kao i u realizaciji prethodnih projekata naići na podršku i pomoć uspješnih preduzetnika kako bismo završili još jednu lijepu priču u našem gradu”, kažu članovi OO „Jezerine“.


Koordinator IOM Dejana Janjić ističe da je posebno ponosna na ovu omladinsku organizaciju kao i projekte koje zajedno uspješno sprovode u djela. 
Nakon uspješne realizacije projekta izgradnje višenamjenskog sportskog igrališta dobili smo mogućnost da apliciramo za dodatni grant, pa smo konkurisali za dodatna sredstva za izgradnju dječijeg igrališta. Veoma sam ponosna na ovu grupu mladih koji su prava pozitivna priča našeg grada“, rekla je Dejana Janjić i podsjetila da je ova aktivnost dio projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije, a finansijski podržavaju USAID, Vlada Velike Britanije i Italijanska ambasada u BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: