Hidžama: Otpuštanjem toksina organizam sam vraća svoje odbrambene funkcije, imunitet postaje jači | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hidžama: Otpuštanjem toksina organizam sam vraća svoje odbrambene funkcije, imunitet postaje jači

Izvor: HERCEG TV | Foto: HERCEG TV | Datum:10.12.2018.

Vjerovatno ste čuli za izraz hidžama, a da li znate šta to zapravo znači i koje su prednosti liječenja ovom metodom. Mi smo, za sve vas, razgovarali sa Slobodanom Gutovićem, fizioterapeutom i hidžama terapeutom, koji nam daje odgovore na najčešća pitanja. 

- Šta je hidžama?

Hidžama je metod puštanja biloškog otpada, "nečiste krvi" u medicinske svrhe.

- Kako se izvodi tretman i koliko traje?

Tretman se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentima, te vakum sukcijom u određenim regijama. Optimalno vrijeme trajanja tretmana je 40 min.

- Mnogi se plaše da je bolno, pa da li je?

Terapijski tretman hidžama je u potpunosti bezbolan i bezbjedan.

- Šta je glavni cilj hidžame?

Spada u regulatorne medicinske metode kojima se naš organizam dovodi u stanje balansa i ravnoteže. Otpuštanjem toksina organizam sam vraća svoje odbrambene funkcije, imunitet postaje jači. Hidžama pokazuje uspješnost kod velikog broja oboljenja, a naručito kod glavobolja, bolova u leđima, hroničnog umora, povišenog krvnog pritiska...

- Odakle hidžama u Hercegovini i kako pacijenti reaguju?

Hidžama, metoda roga ili puštanje krvi je medicinska metoda poznata hiljadama godina u svim civilizacijama i kultrama svijeta. Kod nas je tek zastupljena, nekoliko godina unazad. S obzirom da je nova metoda ljudi se tek upoznaju sa njom, u dosadašnjem iskustvu se pokazala kao jako uspješna i dobro prihvaćena metoda.

- Koliko dugo se Vi bavite ovom metodom i koji su Vam sljedeći ciljevi?

Ja se ovom metodom bavim skoro dvije godine, a cilj mi je da narod na prostorima Hercegovine što bolje upoznam sa ovom metodom liječenja.

- Kako da Vas kontaktiraju i gdje da Vas nađu osobe zainteresovane za ovaj metod?

Svoj tretman možete zakazati na brojeve telefona 065/239-218 ili na 065/597-597 ili u prostorijama kozmetičkog studija "BLAM" na adresi Trebinjskih brigada bb, Trebinje.

Razgovarala: Milica Nosović / Herceg RTV


Kategorija: Društvo

Najčitanije u ovoj kategoriji: