Djeca zajedno izvode pravoslavnu i islamsku duhovnu muziku u Sabornoj crkvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djeca zajedno izvode pravoslavnu i islamsku duhovnu muziku u Sabornoj crkvi

Izvor: top portal | Datum:11.12.2018.

Učenici, nastavnici i roditelji učenika Četvrte osnovne škole iz Mostara sutra će posjetiti Sabornu crkvu u Mostaru gdje će zajedno izvoditi pravoslavnu i islamsku duhovnu muziku.

Inicijativu je pokrenula direktorica Četvrte osnovne škole Seada Kuštrić rekla je novinarima da je željela da se djeca upoznaju sa različitim vjerama i kulturama i razvijaju međureligijsku saradnju. “Mi u Mostaru smo bogati, imamo puno vjera i etničkih grupa i zašto to ne posmatrati kao bogatstvo“, rekla je Kuštrić.

Pravoslavni vjeroučitelj Njegoš Veljančić kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio ideju, te sa svojim učenicima i učenicima islamske vjeronauke posjetio Čose Jahja –hodžinu džamiju, a sutra će zajednički posjetiti Sabornu crkvu.

“Sutra ćemo djecu upoznati sa našom vjerom i tradicijom , a obići ćemo Sabornu i Staru pravoslavnu crkvu. Ovo je divan projekat saradnje koji su djeca sa zadovoljstvom prihvatila i koji će se nadam se proširiti i na druge škole“, kazao je Veljančić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: