U susret praznicima: Djeca uljepšala dan starima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U susret praznicima: Djeca uljepšala dan starima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.12.2018.

Zvuci violine, harmonike, violončela, gitare čuli su se danas u Dnevnom centru za stare osobe u Trebinju, gdje su učenici trebinjske Muzičke škole mini koncertom željeli da uljepšaju jedan dan starima, kao i djeci i omladini sa posebnim potrebama.

Prema riječima Tanje Manojlović iz trebinjskog Centra za socijalni rad, cilj ovakvih okupljanja je druženje djece i mladih sa starim osobama u pretpraznične dane.
Ona dodaje da Dnevni centar redovno dolazi tridesetak starijih Trebinjki, a pored druženja osoba treće životne dobi, starima se nude i usluge socijalnog radnika, psihologa, zdravstvene i druge usluge, organizuju se izleti i posjete drugim udruženjima.

Sonja Popov, koja redovno dolazi u Dnevni centar za stare, kaže da ovakvi programi, kao što je koncert učenika trebinjske muzičke škole, pokazuju da stari ako su sami nisu usamljeni, a uz muziku je život, ako ne lakši, onda ugodniji.

Anastasija Žulović, učenica četvrtog razreda Osnovne muzičke škole u Trebinju danas je odsvirala kompoziciju na violini.
–Puno mi znači ako nekoga obradujem i srećna sam što učestvujem u ovakvom programu– poručuje Anastasija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: