Večeras “Lajk za pametnu energiju” | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Večeras “Lajk za pametnu energiju”

Izvor: BHRT | Datum:01.08.2015.

pametna_energija31072015-620x400
Edukativno-zabavni događaj “Lajk za pametnu energiju”, koji UNDP u saradnji s partnerima organizuje biće održan večeras na Trgu slobode u Trebinju od 19 do 22 časa.
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji s Fondom za zaštitu okoline Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, a uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA-e u Bosni i Hercegovini implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.
Na edukativno-zabavnom događaju posjetioci će imati priliku saznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju kako bi se doprinijelo boljem razumijevanju energetske efikasnosti.
Profesor Atom, zaštitno lice tog projekta dijeliće stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša, uštedi novca i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.
Cilj projekta “Zeleni ekonomski razvoj” jeste smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućiti povoljan ambijent za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje “zelenih radnih mjesta”.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: