Održan sastanak Koordinacionog tima za izradu novog srednjoročnog plana kapitalnih investicija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan sastanak Koordinacionog tima za izradu novog srednjoročnog plana kapitalnih investicija

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.12.2018.

U gradskoj upravi danas je održan prvi radni sastanak Koordinacionog tima za izradu srednjoročnog plana kapitalnih investicija Grada Trebinja za period 2019-2023. godina, kojim je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

Sa sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici odjeljenja gradske uprave, privrede, javnih ustanova i preduzeća, mjesnih zajednica i odbornici, upućen je poziv fizičkim i pravnim licima da apliciraju projektne prijedloge za novi srednjoročni plan kapitalnih investicija, čije se usvajanje očekuje u februaru naredne godine.

Na sastanku je konstatovano da je prethodni srednjoročni plan kapitalnih investicija, za period 2017-2022. godina uspješno realizovan, sa više od 90 odsto ostvarenih planiranih projekata.

„Taj izvještaj je pozitivno ocijenjen i usvojen na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Trebinja. U 2017. godini, od ukupno planiranih 18 184 000 KM investicija koje će se realizovati u našem gradu – realizovano je 16 818 000 KM. Iz budžeta grada je za ove namjene izdvojeno oko 7  850 000 KM, a ostalo je obezbijeđeno iz drugih izvora, od Vlade RS i određenih donacija“, kaže za Radio Trebinje Nataša Tučić, član Koordinacionog tima.

Ona navodi da će u ponedjeljak, 17. decembra, biti objavljen javni poziv za novi srednjoročni plan kapitalnih investicija Grada Trebinja, na kojem mogu učestvovati sva fizička i pravna lica iz našeg grada.

„U novom srednjoročnom planu integrisano će biti zastupljene sve investicije koje se realizuju u Trebinju, odnosno svi projektni prijedlozi čija je vrijednost veća od 50 000KM, uključujući i investicije javnih preduzeća koja rade na teritoriji Grada Trebinja. Prijedloge treba dostaviti na odgovarajućem obrascu koji će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici Grada Trebinja, kao i u šalter sali gradske uprave. Pozivam sve naše sugrađane da učestvuju, sve ideje su dobrodošle, kako bi naš grad u sljedećem periodu imao kvalitetan plan kapitalnih investicija“, ističe Tučićeva.

Sve prijedloge, dodaje, Koordinacioni tim će razmotriti i ocijeniti po propisanoj proceduri i ranije određenim kriterijumima, a usvajanje novog srednjoročnog plana kapitalnih investicija Grada Trebinja očekuje se u februaru naredne godine.

Javni poziv za izradu srednjoročnog plana kapitalnih investicija Grada Trebinja za period 2019-2023. godina otvoren je do četvrtog januara 2019.godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: