Uskoro nove TABLE SA NAZIVIMA ULICA I KUĆNIM BROJEVIMA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro nove TABLE SA NAZIVIMA ULICA I KUĆNIM BROJEVIMA

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.12.2018.

U Trebinju bu narednih dana trebalo da počne postavljanje novih tabli za nazivima ulica i kućnim brojevima.

U nadležnom gradskom odjeljenju kažu da će tokom ove i naredne godine, prvi put nakon više decenija, sve ulice, domaćinstva, stambeni i drugi objekti na području Trebinja biti uredno obilježeni i numerisani.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Janja Ćapin za Radio Trebinje kaže da je za prvu fazu nabavljeno oko 2.000 tabli sa nazivima ulica i kućnim brojevima, za šta je iz budžeta Grada Trebinja izdvojeno 10.000 KM.

Table su juče stigle u skladište, a ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, njihova ugradnja trebalo bi da počne u narednih desetak dana.

Postavljanje table sa kućnim brojem za građane je besplatno, uz prethodno obezbijeđenu saglasnost vlasnika objekta.

„Nove table sa nazivima ulica i kućnim brojevima najprije će dobiti domaćinstva u naseljima Gorica, Vinogradi, Police i Hrupjela, u centru grada, takođe, tamo gdje nedostaju, kao i u Banjevcima, koje je novo naselje i nikad ranije nije ni obilježavano. Svaka kuća biće numerisana“, ističe Ćapin dodajući da će u ovoj fazi biti obilježena i sva gradska šetališta i trgovi.

Naći željenu adresu u Trebinju je često bila nemoguća misija. Na većini domaćinstava u ovim naseljima ili niji bilo ili još uvijek stoje kućni brojevi iz prijeratnog vremena, a na mnogim tablama sa novim nazivima ulica, koje su postavljane prije nekoliko godina – slova su već izblijedila ili izbrisana zubom vremena.

„Možemo da se pohvalimo da su ove table rađene kvalitetno i da će imati garanciju – deset godina. Ispod svakog kućnog broja na tabli će da piše i naziv ulice. Ranije su table sa nazivom ulice stajale na početku i na kraju ulice, a između su se stavljali samo kućni brojevi. Tako da bi građanima bio problem kada traže neku adresu – vide broj, ali ne znaju koja je ulica u pitanju“, napominje Ćapin.

Ona je kazala da je budžetom za narednu godinu planirano dodatnih 15.000 KM za ovaj projekat, kako bi se posao obilježavanja ulica i numerisanja objekata završio i u preostalim naseljima grada.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: