Olimp pod nogama gatačkih planinara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Olimp pod nogama gatačkih planinara

Izvor: Moja Hercegovina | Foto: Moja Hercegovina | Datum:02.08.2015.

Članovi Planinarskog društva „Volujak“, njih 9, ovih dana se vratilo sa desetodnevnog pohoda na tri vrha u Grčkoj i Makedoniji. Najpre su se popeli na Mitikas, krov Olimpa visok 2. 918 metara.


Osvajanje vrha „planine bogova“ trajalo oko osam sati i odvijalo se u dve etape. Prema rečima Milana Vujovića, magla i oblaci su ih uglavnom pratili na pohodu, ali to nije umanjilo doživljaj, kao ni gužva, jer je ovo vreme kada se veliki broj planinara iz svih delova sveta sjati u Grčku.

Naši planinari su se popeli i na Kajmakčalan visok 2. 521 metar, obišli Ohrid i popeli se na 2. 255 m visok vrh Galicica.

Inače, planinari „Volujaka“ su bili aktivni i proteklih meseci. Učestvovali su na 38. Fruškogorskom planinarskom maratonu, penjali se na Maglić i Durmitor, a sada se, zajedno sa trebinjskim kolegama, spremaju za pohod na Alpe.

Ono što je njihova misija, ističu u planinarskom društvu, je razvijanje ljubavi prema prirodi koja nas okružuje. A ona se rađa i neguje samo ako je poznajete i ako se u njoj snalazite.

Zato je od velike važnosti briga o podmlatku. Već nekoliko godina deluje planinarska sekcija koju čine osnovci, a iskusni planinari ih upućuju u tajne prirode i vode u obilazak okolnih planina.

Pohodi se završavaju obaveznim druženjem kod planinarskog doma po kome je Gacko već postalo prepoznatljivo u svetu zaljubljenika u prirodu


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: