Sportska dvorana u Nevesinju konačno dobila funkcionalno grijanje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sportska dvorana u Nevesinju konačno dobila funkcionalno grijanje

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:21.12.2018.

Sportske i rekreativne aktivnosti u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ od juče se izvode u zagrijanom prostoru.

Projekat koji je imao zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta realizovan je uz pomoć Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Fonda za zaštitu životne sredine. Ovo je ujedno bila druga faza rekonstrukcije i sanacije dvorane za koju je izdvojeno 245.000 KM. Opština Nevesinje je projekat sufinansiorala sa 27.000 KM. Tehnički prijem radova biće obavljen u narednih petnaestak dana.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović podsjeća da su u drugoj fazi rekonstrukcije dvorane preostale staklene površine zamijenjene PVC prozorima i vratima i da je modernizovana rasvjeta postavljanjem LED svjetiljki.

− Izgrađena je kotlovnica sa solarnim panelima, postavljene instalacije i oprema za grijanje i ugrađen novi sistem vatro dojave – dodao je Šiljegović. U narednoj godini planirano je da se uradi vanjsko uređenje dvorane.

Puštanje u rad sistema grijanja najviše je obradovalo nevesinjske srednjoškolce, članove sportskih klubova, rekreativce i učesnike Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Mišo Tamindžija“.

Iz opštine Nevesinje su potvrdili da su za nabavku ogreva pomoć dobili od Termoelektrane „Gacko“ i Šumskog gazdinstva „Botin“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: