Потврђено да су Вукановић и БН телевизија оклеветали владику Григорија | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Потврђено да су Вукановић и БН телевизија оклеветали владику Григорија

Извор: Срна | Датум:21.12.2018.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију БН телевизије и некадашњег новинара те медијске куће Небојше Вукановића коју су поднијели против пресуда Окружног суда и Основног суда у Требињу, а којима је утврђено да су БН телевизија и Вукановић оклеветали бившег епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија и Епархију захумско-херцеговачку и приморску, сазнаје Срна.

Уставни суд је у својој одлуци, која је у посједу Срне, закључио да пресудама требињског Окружног и Основног суда у предмету против БН телевизије и Вукановића није било кршења права на слободу изражавања и Европске конвенције о људским правима.

Судије Уставног суда су закључиле да је у Окружном и Основном суду утврђено да су БН телевизија и Вукановић објавили клевету, а да нису покушали провјерити објављене тврдње.

Вукановић је путем БН телевизије оклеветао владику Григорија и Епархију захумско-херцеговачку и приморску, тврдећи да је епархија трансакцијом некретнина са власником занатске радње Салихом Алијагићем из Требиња изгубила стотине милиона марака и да је владика ставио под хипотеку цркве у Херцеговини.

Основни и Окружни суд у Требињу су због изнесених лажи на рачун владике и Епархије пресудили да је ријеч о клевети, послије чега су се Вукановић и БН телевизија жалили Врховном суду Републике Српске.

Врховни суд је пресудио у корист владике Григорија и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, послије чега су Вукановић и БН телевизија упутили апелацију Уставном суду БиХ која је одбијена и тиме је овај предмет окончан пред свим судовима у БиХ.

У Основном суду у Требињу у току су још два судска поступка за клевету против Вукановића, а покренули су их епископ Григорије, свештеници Епархије и Епархија захумско-херцеговачка и приморска.

Вукановић је новинарску каријеру замијенио политичком и тренутно је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: