Proslavljen 16. Svesrpski narodni sabor Nadanići 2015 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Proslavljen 16. Svesrpski narodni sabor Nadanići 2015

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:03.08.2015.

Svečano je bilo i ove godine u Nadanićima kraj Gacka, na praznik Svetog Ilije 2. avgusta, gdje je uz prisustvo sveštenstva i brojnog naroda proslavljen 16. Svesrpski narodni sabor, Nadanići 2015.


U organizaciji Opštine Gacko i Crkvene opštine Gacko ovaj tradicionalni, višedecenijski sabor izrastao je u ozbiljnu crkveno-narodnu manifestaciju.

Bogosluženje i svetu liturgiju služio je jerej Danilo Dangubić, uz saslućenje đakona Jakše Okiljevića i mnogobrojnog vjernog naroda. Nakon Božanstvene službe i trokratnog litijskog ophoda hrama prerezan je slavski kolač, a gosti su imali priliku da čuju besjede i nezaobilazne gatačke zdravice.

Poslije svečanog ručka u porti hrama upriličen je i prigodan kulturno-sportski program.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su KUD “Zelengora” i “Sava Vladislavić” i narodni guslari: Vojin Tepavčević, Marko Crnogorac i Nenad Ivković.

Ilindanski sabor je i ovaj put okupio veliki broj domaćih takmičara, koji su se nadmetali u tradicionalnim sportskim disciplinama: skok u vis, skok u dalj, navlačenje klipa, potezanje konopa i bacanje kamena s ramena. Održano je i takmičenje u izvornom pjevanju za žene i muškarce, a diplome i novčane nagrade najuspješnijim  takmičarima uručio je Jovan Kovačević, predsjednik SO-e Gacko.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: