Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' dobija učionicu na otvorenom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' dobija učionicu na otvorenom

Izvor: nezavisne novine | Datum:27.12.2018.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Trebinja će na proljeće dobiti učionicu na otvorenom, što će biti prvi ovakav školski objekat u istočnoj Hercegovini.


U pitanju je zamisao koja bi koštala desetak hiljada maraka, a sve će se raditi u nedavno ograđenom školskom dvorištu.

"Naša je ideja i želja da, pošto smo konačno adekvatnom ogradom ogradili školsko dvorište nakon više od tri decenije, u jednom dijelu koji upravo iz tih razloga nismo oplemenili cvijećem i niskim rastinjem, izgradimo učionicu na otvorenom, s obzirom na to da Trebinje godišnje ima većinu sunčanih dana, a to omogućava i bolje i transparentnije učenje, naročito časova biologije ili prirode i društva", objašnjava direktor škole Darko Jegdić.

Nastava će se odvijati od prvog do devetog razreda, a, kako kaže Jegdić, kredu i tablu, odnosno klasični čas zamijeniće razgovor s učenicima i, kada je riječ o prirodnim naukama, učenje u prirodi uživo.

Zamišljeno je da se učionica uradi u kružnom obliku, kao ljetnikovac, gdje će u središtu biti nastavnik, a u polukružnom obliku će biti postavljene klupe, sve jednako udaljene od predavača.

"Druga ideja je da podove školskog dvorišta oslikamo u dogovoru s profesorima i studentima Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju i to različitim edukativnim igricama, namijenjenim uglavnom nižim razredima", dodaje Jegdić.

Idejni projekat je već urađen i samo se čekaju fini proljećni dani za oslikavanje dvorišta, a menadžement škole će do proljeća nastojati i da obezbijedi sredstva za zatvaranje finansijske konstrukcije učionice na otvorenom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: