Bilećanin napisao pjesmu srpskoj odbojkašici Tijani Bošković | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećanin napisao pjesmu srpskoj odbojkašici Tijani Bošković

Izvor: glas srpske | Datum:27.12.2018.

Da su Bilećani i Hercegovci ponosni na uspjehe svoje sugrađanke, najbolje svjetske i srpske odbojkašice Tijane Bošković, odavno je poznato, ali da su toliko zahvalni za svu pruženu radost i da su joj i himnu napravili, to je posebna priča.

Za to su najzaslužniji tekstopisac Miodrag Ljumo Hrnjez i mladi kompozitor Stefan Denda.       

- Svi Bilećani su veoma ponosni na našu Tijanu. I ne samo u Bileći, cijela naša Hercegovina je voli. Ljumo i ja smo to htjeli prikazati na muzički način, da bismo je malo izdvojili od drugih. Sa Ljumom sam počeo svu tu priču i sarađivali smo sve dok nismo dobili konačnu formu. Uočio sam da pjesma ima mnogo pregleda i dijeljenja na internetu i zaključio da se veoma dopala publici. Moj cilj je bio da tu pjesmu poklonim Tijani Bošković u ime svih Bilećana. I što je najvažnije Tijani se pjesma svidjela, a to nas čini posebno sretnim - kaže Stefan.

Pjesmu su otpjevali Stefan Klincov i Đurđa Vukašinović.

- Mnogo volim da učim i trudim se da u svemu dam svoj maksimum. Trudim se da sve svoje obaveze poravnam sa time što studiram dva smjera Kompoziciju i Muzičku teoriju i pedagogiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Međutim, i pored toga uvijek mora da se uradi neka kompozicija ili pjesma. Htio sam upisati kompoziciju, ali nisam znao šta i kako ide i za to se trebalo pripremiti. Svakom čovjeku je potrebno prethodno stečeno znanje - kaže Denda. Osim toga, ovaj mladić je veliki vjernik i pjeva u crkvenom horu.

- Komponovao sam muziku srednjeg vijeka i trenutno sviram harmoniku, klavir i klavijature - priča nam Stefan. U posljednje vrijeme Bilećanin se, kako kaže, specijalizovao za sportske himne.

- Sve je počelo od Atletskog, a nakon toga i Plivačkog maratona u Bileći, Zatim me je Džudo klub iz Gacka zvao da im komponujem himnu kluba. Poslije njih i Rukometni klub Leotar, a najviše me raduje da je sve to lijepo prihvaćeno - kaže Stefan. Dodaje da je biti kompozitor veoma skup hobi jer osoba koja komponuje mora da ima svu potrebnu opremu.

- Međutim, sav novac koji se uloži u ovaj posao na kraju se isplati - kaže nam Stefan.

Paradoks je to da u Bileći sporta, čast časnim izuzecima, gotovo i nema. Ali zato ima Tijanu, Stefana, Ljuma....

- Pa ako ne igramo, neka makar pjevamo - kažu Bilećani. 

Dvorana i bilbord
Bilećani su odlukom da Sportska dvorana u toj opštini nosi Tijanino ime ukazali čast slavnoj odbojkašici. Kada je sa reprezentacijom Srbije 2016. osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, Bilećani su joj u znak zahvalnosti dočekali sa četiri bilborda u centru grada.

Stihovi pjesme

 
Kad servira tajfun svira

Kad smečuje ko grom bije

U blokadu kad zalazi

Tu protivnik ne prolazi....

 

Energijom sve pokreće

Hercegovka iz Bileće

Po terenu svuda leti

Najbolja je na planeti

 

Odbojku je proslavila

Cijeli svijet je zadivila

Leti priča svakog dana

Najbolja je Tijana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: