Gradska uprava Trebinje: Organizovan prijem povodom predstojećih praznika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradska uprava Trebinje: Organizovan prijem povodom predstojećih praznika

Izvor: Srna | Datum:27.12.2018.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas u Gradskoj upravi prijem za odbornike i predstavnike gradskih institucija, ustanova i preduzeća, povodom predstojećih praznika.

Ćurić je rekao da je kraj godine trenutak kada se sumiraju rezultati za tekuću, ali i prave planove za narednu godinu.

"Nadam se da svi vi imate jasne i zacrtane planove za iduću godinu, jer samo kontinuiranim radom na području infrastrukture, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, turizma i energetike možemo privući nove investicije, otvoriti nova radna mjesta i poboljšati uslove za život i ostanak u Trebinju. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama i uspjeti", naveo je Ćurić.

On je podsjetio da je tekuća godina bila teška i izazovna, ali i uspješna za većinu ustanova sa područja grada, na čemu je čestitao svim zaposlenim.

Ćurić je istakao da je samo zahvaljujući timskom radu i Gradska uprava uspjela realizovati brojne projekte.

"Spomenuo bih projekte vodosnabdijevanja desne obale Trebišnjice, zatim naselja Bogdanića Do, Dražin Do, a u završnoj smo fazi izbora izvođača za vodosnabdijevanje lijeve obale. Bitne investicije su urađene i kada je u pitanju navodnjavanje Trebinjskog polja, Zubaca i Jasena", rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući donaciji Vlade Srbije izgrađen je vrtić "Srbija", a u toku je izrada i projektnog rješenja za pravoslavno-duhovni centar u Mrkonjićima čiju gradnju će takođe finansirati matica.

Ćurić je objasnio da su pokrenuti i novi socijalni programi.

"Uveli smo stipendije za deficitarna zanimanja, zatim omogućili odlazak na ekskurziju u evropske destinacije studentima koji imaju prosjek veći od devet, kako bi im pokazali da ovaj grad računa na njih i njihove potencijale, uveli smo i besplatan kurs engleskog jezika za sve zainteresovane", rekao je Ćurić.

On je dodao da su pokrenuti i programi samozapošljavanja, zapošljavanja boračkih kategorija, kao i pripravnika.

"U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje u posljednje dvije godine zaposleno je 486 građana, za šta je izdvojeno 3.000.000. KM", rekao je Ćurić.

On je zaključio da će i u narednoj godini biti nastavljeni svi započeti programi i projekti, ali i pokrenuti novi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: