Omladinci uređuju park kod kasarne | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Omladinci uređuju park kod kasarne

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:07.08.2015.

Omladinska organizacija BONA FIDE iz Nevesinja provodi  akciju uređenja parka pored bivše kasarne.  Završili su čišćenje kompleksa, a u toku je izrada pješačke staze i stepeništa.


Član BONA FIDE Bojan Buha naglašava da njihov projekat ne iziskuje velika finansijska sredstva, ali da će mnogo značiti čitavom gradu. Kaže da  imaju podršku Opštine Nevesinje i svih sugrađana. Mehanizaciju i potreban građevinski materijal dobili su od preduzeća „Nevesinje-putevi“.

Buha podsjeća da je na lokalitetu pored Kasarne ranije postojao park sa toboganom  i drugim  rekvizitima.

 -U tom dječijem kutku odrastale su generacije i  sa ovom akcijom želimo da obnovimo sjećanje na ta vremena - ističe Buha.

Nakon završetka parka nevesinjski omladinci planiraju i gradnju dječijeg igrališta, ekološke akcije čišćenja grada  i uređenja izvorišta.

Omladinska organizacija BONA FIDE formirana je prije nešto više od pola godine i već je realizovala nekoliko projekata. Početkom godine uspješno je provela humanitarnu akciju prikupljanja pomoći sugrađanima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji. Rukovode se latinskom maksimom sadržanoj u nazivu organizacije, a to je „U dobroj namjeri“ ( za Nevesinje).


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: