POŽAR U HIDROCENTRALI PLAT UGAŠEN: I dalje traje potraga za trojicom radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

POŽAR U HIDROCENTRALI PLAT UGAŠEN: I dalje traje potraga za trojicom radnika

Izvor: radio trebinje | Datum:10.01.2019.

Požar u hidrocentrali Plat je ugašen, ali se još uvijek traga za trojicom radnika ovog postojenja – potvrdio je Dubrovačkom vjesniku načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Pretpostavlja se da je uzrok požara tehničke naravi, a tačan uzrok biće poznat nakon vještačenja.

Dubrovački vjesnik nezvanično saznaje da je pronađena odjeća trojice radnika za kojima se traga, zbog čega se pretpostavlja da su se sakrili u odvodni kanal iz kojega su najvjerojatnije krenuli da plivaju vani.

U trenutku požara u hidroelektrani je bilo 9 ljudi, šestoro ih je izvučeno a dvoje teže povrijeđenih je u šok sobi Opšte bolnice Dubrovnik.

Požar je izbio jutros oko 9 časova i 30 minuta.

HET ponudio pomoć

Aleksandar Vujić, izvršni direktor za upravljanje sistemom HET-a, rekao je za Radio Trebinje da su Hidroeletrane na Trebišnjici ponudile HE Plat svaku vrstu pomoći, ali da je u upravi ovog elektroenergetskog postrojenja rečeno da im pomoć u ovom trenutku nije potrebna, jer je angažovano dovoljno ljudstva i stručnih službi za vanredne situacije iz cijele Hrvatske.


Vujić navodi da još nisu poznate razmjere požara i da je rano govoriti o šteti na postrojenjima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: