Šahisti iz Crne Gore najbolji na božićnom turniru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šahisti iz Crne Gore najbolji na božićnom turniru

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.01.2019.

Velemajstor Dragiša Blagojević iz Crne Gore pobjednik je tradicionalog Božićnog šahovskog turnira, koji je u Trebinju danas održan u organizaciji Šahovskog kluba „Leotar“.

Drugo mjesto pripalo je njegovom zemljaku velemajstoru Nikoli Đukiću, a treće internacionalnom majstoru Vitomiru Arapoviću iz BiH.

Četvrto i peto mjesto takođe su pripali crnogorskim šahistima – Veljku Draganiću i Sretenu Đukanoviću.

Nakon 9 odigranih kola po švajcarskom sistemu i pravilima za ubrzani – rapid šah, nagrađeno je osam najboljeplasiranih na turniru, a posebno – i najuspješniji po starosnim kategorijama, najbolja šahistkinja, te najbolji takmičari iz grada domaćina.

Najbolje plasirani trebinjski šahisti bili su velemajstor Ana Benderać na šestom, Božo Marić na devetom i fidemajstor Miloš Vlatković na 12. mjestu.

Ovogodišnji pobjednik je višestruki osvajač Božićnog šahovskog turnira u Trebinju, a njegov niz uzastopnih trijumfa nakratko je prekinut prošle godine, kada je pobjednik turnira bio Trebinjac Miloš Vlatković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: