Doček Pravoslavne Nove godine od Nevesinja do Novog Sada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Doček Pravoslavne Nove godine od Nevesinja do Novog Sada

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:13.01.2019.

Pravoslavni vjernici večeras obilježavaju Novu godinu po julijanskom kalendaru. Više opština i gradova u Republici Srpskoj organizuju doček na otvorenom.

Izobilno januarsko praznovanje donekle je umanjilo interesovanje Nevesinjaca za doček Pravoslavne nove godine, ali omladina, ipak, neće propustiti priliku za još jednu zabavu. U pojedinim ugostiteljskim objektima najavljene su lijepe novogodišnje žurke.

U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg biće služena je praznična liturgija i moleban za novo ljeto uz nalaganje preostalih badnjaka.

Novu godinu po Julijanskom kalendaru na novosadskom Ribarcu proslaviće i Udruženje Hercegovaca i njihovih potomaka u Vojvodini. Hercegovačko veče počećelo je svečano, molitvom i sječenjem slavskog kolača u čast Svetog Vasilija koji se proslavlja kao slava Udruženja. U zabavno - muzičkom dijelu programa nastupiće orkestar "Bole bend", KUD „Blagoje Parović“, glumica Ivana Žigon, glumac Milorad Kapor i guslar Radovan Šojić.

Slavi Udruženja prisustvovaće ugledni gosti, predstavnici opština iz Hercegovine, zavičajnih udruženja i prijatelji Hercegovine.

Na Trgu slobode u Trebinju nastupiće pop pjevačica Ana Kokić, a u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci etno grupa Trag. Doček pravoslavne Nove godine u Istočnom Sarajevu biće organizovan u Spasovdanskoj ulici uz nastup grupe Legende.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: