Trebinje: Kontrola higijenskih uslova u školama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Kontrola higijenskih uslova u školama

Izvor: grad trebinje | Datum:15.01.2019.

Inspekcijski nadzor iz oblasti zaštite stanovništva od zaraznih bolesti u trebinjskim osnovnim i srednjim školama u okviru nadležnosti koje ima zdravstveni inspektor izvršen je u drugoj polovini decemba, potvrđeno je iz Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije.

"Sanitarno tehnički uslovi su u zadovoljavajućem stanju, s tim da su uočeni određeni nedostaci koji se odnose na higijenu školskih toaleta, zbog čega su pojedinim školskim ustanovama izdata Rješenja kojima se nalaže otklanjanje nedostataka", rekao je načelnik  ovog odjeljenja Bojan Čvoro.

Prema njegovim riječima, sve školske ustanove su zaključile Ugovore o vršenju usluga određivanja mikrobiološke čistoće objekata sa JZU Institut za javno zdravstvo Banja Luka – regionalni centar Trebinje i prema rezultatima analiza na mikrobiološku čistoću stanje je zadovoljavajuće.

Čvoro podsjeća da su odgovorna lica svih trebinjskih osnovnih i srednjih škola izradila Plan održavanja higijene objekata, a o aktivnostima predviđenim planovima redovno se vode evidencije.

"Obzirom da je higijena u ovim vrstama objekata vrlo bitan faktor iz razloga jer se u njima obrazuje veliki broj djece, a ista se može mijenjati iz dana u dan, pozivamo sve roditelje da, ukoliko im se djeca požale na loše higijensko sanitarne uslove u školama  ili se lično uvjere, obavezno prijave nadležnom zdravstvonom inspektoru koji djeluje u okviru Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije", poručio je Čvoro.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: