Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS doniralo 50 000KM za Hram u Prebilovcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS doniralo 50 000KM za Hram u Prebilovcima

Izvor: Herceg TV / SRNA | Foto: SRNA | Datum:10.08.2015.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije potpisali su ugovor, prema kojem će resorno ministarstvo dodijeliti 50.000 KM za obnovu Hrama Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima.


Ugovor o partnerstvu i saradnji u procesu realizacije projekata održivog povratka potpisan je na osnovu Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za ovu godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Čordaš je upoznao episkopa Grigorija o Programu, naglasivši da je ove godine izdvojen veći dio sredstava za pružanje pomoći povratnicima na prostor Federacije BiH nego ranije.

U saopštenju se dodaje da je episkop Grigorije zahvalio Čordašu za sredstva, te je rekao da je obnova Hrama u Prebilovcima veoma značajna za srpske povratnike na prostor donje Hercegovine.

U Ministarstvu su naveli da je taj ugovor potpisan u Prebilovcima tokom vikenda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: