Kiša ugasila požar kod Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kiša ugasila požar kod Trebinja

Izvor: Herceg TV / SRNA | Foto: Ilustracija | Datum:10.08.2015.

Kiša, koja je sinoć pala na području Trebinja, ugasila je požar koji je bio zahvatio 25 kilometara dugu požarnu liniju, rekao je medijima komandant trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković.


Jaka kiša, koja je pala sinoć oko 21.00 čas, pomogla vatrogascima koji su se tri dana borili sa vatrenom stihijom.Vuković je naveo da je gašenje vatre proteklih dana otežavao jak vjetar, ali da domaćinstva nisu bila ugrožena.

Požar je gasilo dvadesetak trebinjskih vatrogasca, pripadnika Teritorijalne vatrogasne jednice Lastva, Civilne zaštite Trebinje i radnika šumskog gazdinstva.

Prije tri dana požar je izazvao udar groma na području sela Potkraj na Zupcima, kod Trebinja, a gorjela je trava, nisko rastinje i šuma. Zbog širini vatrene fronte postojala je opasnost da stihija prebaci u Konavle.

Još dvije uspješne vatrogasne intervencije u Trebinju zabilježene su na lokalitetima Trebinjska brda i Šiškovići. Na području Istočne Hercegovine za protekla 24 časa vatrogasci Trebinja, Gacka i Bileće imali su 10 intervencija.

Požar na graničnom području opština Gacko i Bileća, je pod kontrolom, saopšteno je jutros iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske. Sinoć je na brdu Bjelašnica, između područja opština Gacko i Bileća, izbio požar koji tinja i kontrolisan je. U Gacku su vatrogasci imali tri upješne protivpožarne intervencije.

Takođe, danas od podne na području Zubaca je aktiviran novi požar, a vatrogasci se nadaju da neće doći do rasplamsavanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: