Započeti radovi na izgradnji resursnog centra za NVO sektor u Berkovićima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Započeti radovi na izgradnji resursnog centra za NVO sektor u Berkovićima

Izvor: Opština Berkovići | Foto: Opština Berkovići | Datum:11.08.2015.

U okviru projekta „ Jačanje nevladinog sektora kroz izgradnju Resursnog centra“, koji implementira Savez udruženja Partnerska grupa Berkovići, započeti su radovi na izgradnji Resursnog centra.


Projekat, ukupne vrijednosti 69.303,65 KM,  implementira se u okviru LOD IV projekta. LOD IVje projekat koji finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova (IPA), a sprovodiRazvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Opština Berkovići sufinansira projekat sa 23%, odnosno sa 15.939,84 KM. Izgradnjom i opremanjem Resursnog centra riješiće se  problem nedostatka prostornih kapaciteta nevladinih organizacija i omogućiti njihovo normalno funkcionisanje. Prostorod 63,8 m² korisne površine poslužiće za sastanke, prezentacije, izrade projekta, diskusije, javne rasprave o bitnim pitanjima za razvoj opštine, radionice za izgradnju tehničkih kapaciteta nevladinog sektora i ostale događaje u organizaciji istih.

Način korištenja i rezervacija izgrađenog objekta od strane nevladinog sektora regulisaće se kreiranjem pravilnika koji će biti usklađen sa prioritetima nevladinih organizacija. Na taj način uspostaviće se mehanizam funkcionalnog i transparetnog korištenja prostora. U sklopu projektnih aktivnosti planirana je i petodnevna radionica za predstavnike nevladinog sektora na temu „ Ruralni razvoj i unapređenje lanca vrijednosti u privredi i turizmu“, što će za rezultat imati uključenost nevladinih organizacija u analizu i programiranje intervencija ključnih za privredni razvoj Berkovića. Na ovaj način nevladine organizacije će pripremiti elemente za novu razvojnu strategiju opštine Berkovići za period 2016 - 2025.god.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: