Nevesinje: Članovi Udruženja 'Nasljeđe' darovali krv | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Članovi Udruženja 'Nasljeđe' darovali krv

Izvor: radio nevesinje | Datum:22.01.2019.

U bolničkoj Službi za transfuzijsku medicinu u Nevesinju danas su krv darovali članovi Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ i njihovi prijatelji. Prikupljeno je osam doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik „Nasljeđa“ Saša Vujadinović rekao je da je današnja akcija organizovana povodom godišnjice osnivanja Udruženja.

„Dragocjenu tečnost u miru dajemo svjesni potrebe za humanošću, kao što su naši očevi u ratu to činili boreći se za slobodu i otadžbinu“, istakao je Vujadinović, naglašavajući da njihova akcija polako prelazi u tradiciju.

Željko Okuka, član „Nasljeđa“, danas je krv darovao 15. put. On se zahvalio prijateljima Udruženja, koji su došli da podrže ovaj humani čin.

Doktor Maksim Brenjo istakao je da se današnjoj humanoj akciji odazvao veći broj dobrovoljnih davalaca krvi, ali neki od njih zbog zdravstvenih tegoba nisu bili u mogućnosti da to urade.

Za kraj mjeseca planirano je da krv daruju zaposleni u osnovnoj školi u Nevesinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: