Forum raspravljao o bezbjednosti tokom Nevesinjske olimpijade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Forum raspravljao o bezbjednosti tokom Nevesinjske olimpijade

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:13.08.2015.

Stanje bezbjednosti, preventivne mjere zaštite od požara i radno vrijeme ugostiteljskih objekata tokom održavanja Nevesinjske olimpijade  bile su glavne teme juče održanog sastanka Foruma za bezbjednost zajednice Nevesinje. Sastanku u kabinetu predsjednika SO Nevesinje prisustvovali su predstavnici lokalne plasti, Policijske stanice, Teritorijalne vatrogasne jedinice, Šumskog gazdinstva „Botin“, Doma zdravlja i medija.

Konstatovano je da je trenutno  stanje bezbjednosti  dobro i da postoji dobra koordinacija između javnih službi i institucija u opštini. Dogovoreno je da se poveća budnost tokom manifestacije Nevesinjska olimpijada, a naročito u dane vikenda kada se očekuje i dolazak najvećeg broja posjetilaca i gostiju. Komunikacija između Policijske stanice, Teritorijalne vatrogasne jedinice i Šumskog gazdinstva u sezoni pojačane opasnosti od izbijanja požara  trebalo bi da se ostvaruje bar jednom sedmično.

Članovi Foruma su saglasni da je postojeća Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po mjeri i davalaca usluga i gostiju. Podsjećamo,radno vrijeme ugostiteljskih objekata tokom ljetnje sezone je od 7 do 24 časa, s tim da se u dane vikenda dozvoljava produženje rada za još jedan  sat. Oganičenje rada disko klubova je do 2 časa.

Načelnik opštine je prihvatio prijedlog Foruma da se u nedjelju, 16.avgusta, tokom centralne manifestacije Nevesinjske olimpijade, dozvoli rad  trgovina u redovnom radnom vremenu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: