Ministarstvo obećalo pomoć školama kojima su sanacije najneophodnije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministarstvo obećalo pomoć školama kojima su sanacije najneophodnije

Izvor: radio trebinje | Datum:25.01.2019.

Na jednoj školi sa područja Hercegovine, koju kao najurgentniji slučaj predloži aktiv direktora naše regije, resorno ministarstvo finansiraće potrebne sanacione radove.

Ovo je za sve regije u Srpskoj obećano na sastanku ministra prosvjete i kulture RS Natalije Trivić sa predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, potvrdio je za Radio Trebinje direktor trebinjske osnovne škole „Vuk Karadžić“ Dragan Mrdić.

„Nismo još odlučili koja će to biti škola u našoj regiji, ali se nadam da će taj izbor biti rezultat dogovora. Mi ćemo do 31. januara održati sjednicu aktiva i predložićemo jednu školu kojoj je najneophodnije da se urade neke intervencije – u smislu zamjene krova, otvora, mokrih čvorova i slično. Kad utvrdimo prijedlog, takođe će i jedna komisija iz ministarstva obići sve škole i procijeniti kojoj je pomoć najurgentnija“, kazao je Mrdić, koji je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije.

Na sastanku je, kako je rekao, pozdravljena i odluka o povećanju plata za visokoobrazovani kadar u prosvjeti i institucijama kulture, uz nadu da će povećanjem ličnih primanja biti obuhvaćen i drugi kadar u prosvjeti i kulturi.

Razmatrana je i aktuelna problematika u vezi sa zapošljavanjem djece poginulih boraca, što je, dodaje Mrdić, na nivou hercegovačkog aktiva uglavnom riješeno – u smislu da su nezaposleni iz ove kategorije uključeni u pripravnički ili volonterski staž.

„Osim toga, pozdravili smo i ovakav način komuniciranja – preko predsjednika aktiva direktora, jer je to najbrži način da se razmjenjuju informacije između škola i ministarstva, utvrđuju problemi i nalaze rješenja“, kazao je Mrdić.

Ministarka Trivić je obećala da će posjetiti Trebinje sredinom februara.

„To će sigurno biti prilika da predstavimo i mogućnosti za neke zajedničke projekte, koji će biti od interesa i za Trebinje i Hercegovinu i za Republiku Srpsku“, kazao je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: