Bileća: Srednjoškolci u hladnim učionicama, časovi skraćeni | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Srednjoškolci u hladnim učionicama, časovi skraćeni

Izvor: radio bileća | Datum:25.01.2019.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je u ponedjeljak. Za učenike Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ prva sedmica drugog polugodišta protiče u hladnim učionicama.

Zbog neadekvatnog grijanja bilećkim srednjoškolcima skraćeni su časovi. Instalacije urađene sedamdesetih godina prošlog vijeka su dotrajale, u učionicama i hodnicima je malo radijatora, a metoda prenosa toplote donosi velike gubitke.   

„Naša grejna instalacija je van upotrebe. Temperatura u učionicama ne prelazi pet stepeni Celzijusovih. Radimo u teškim uslovima.“, kaže direktorica SŠC „Golub Kureš“ Zdravka Milićević.
Direktorica Zdravka Milićević zahvalila je roditeljima na strpljenju i razumijevanju i izrazila nadu da će u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske ovaj problem uskoro biti riješen.

Učenici kažu da im je hladno i da im je najveći problem pisati i pratiti nastavu. 
„Prinuđeni smo da nosimo kape, šalove i jakne. Nezgodno nam je misliti i pratiti nastavu i boraviti u školi po ovoj hladnoći. Brine nas i to što ćemo morati nadoknaditi sve zaostale časove.“, kaže predsjednica Savjeta učenika SŠC „Golub Kureš“ Marija Krnjević.

U kratkoj posjeti ovoj obrazovnoj ustanovi, šetajući hodnicima, i novinari Radio Bileće žalili smo se na hladnoću i zapitali se kako je učenicima i profesorima koji u hladnim prostorijama borave i po nekoliko sati na dan. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: